Welkom in de groep 1/2!

Op deze pagina kunt u van alles lezen over groep 1/2 . We zullen u op de hoogte houden van alles wat we doen in deze groepen!

 

Bezoek door Sinterklaas

Sint kwam afgelopen dinsdag op onze school. Natuurlijk kwam hij ook in de kleutergroepen. De kleuters speelden Sinterklaas Kapoentje op de boomwhackers en Sinterklaas wist van elk kind wel iets te vertellen. Dit stond allemaal in zijn grote boek!! Nog even een liedje zingen voor Sinterklaas en toen moest hij alweer door naar de volgende groepen.
De kinderen kregen allemaal een cadeautje en wat waren ze blij!!!
Daaaaaag Sinterklaasje…………..tot volgend jaar!!!!

 

Bekijk hier alle foto’s van deze geweldige ochtend

 

 

 

Sinterklaas

De Sinterklaastijd zit er weer bijna op. de kinderen hebben zich kunnen verkleden als Sint en Piet, we hebben kruidnootjes gebakken, onze schoenen gezet en gewerkt over Sinterklaas. Het was weer een leuke tijd!!! Nu op naar die andere mooie tijd……het Kerstfeest!!!

 

Schooljaar 2016/2017

Schoolreis

Vandaag hebben wij van onze schoolreis genoten. Om half tien stapten we in de bus naar Natuur-
speel en beleefboerderij Hof Poppendamme in Grijpskerke.
We werden er heel erg vriendelijk ontvangen, kinderen kregen volop drinken, de lunch bestond uit frites met een snack en appelmoes. In de middag nog een snoepje en een heerlijk ijsje. In Hof Poppendamme was genoeg te beleven, de kinderen konden er klimmen en klauteren, fietsen, een film kijken, met blokken bouwen en buiten op de trampoline, een springkussen, schommelen afijn teveel om op te noemen. Kortom …..ze hebben erg genoten. Moe maar voldaan stapten we om half drie weer in de bus naar huis. Daaaaag Hof Poppendamme graag tot een volgende keer!!!!!

 

Carnaval, de échte dag nu!

Vanochtend hebben we ons carnavalsfeest gevierd. we begonnen de ochtend met een gezamenlijk feest op de tribune. Alle groepen deden een opvoering. de kleuters zongen en dansten op ‘de Pinguindans’. Daarna, in de klas, deden we een echt ‘catwalk’. Alle kinderen mochten op de tafels hun outfit laten
zien. Daarna kwamen er kinderen uit groep 5 om samen met de kleuters spelletjes te doen, te knutselen of te kleuren. De kinderen, die wilden, werden nog geschminkt, we hebben nog even een filmpje gekeken en zo zat ons feest er al weer op!! Alaaaaaaf en weer tot volgend jaar!!!!

Bekijk hier alle foto’s!

 

Carnaval

A.s. vrijdag vieren we het carnavalsfeest op school. Hiermee sluiten we bij de kleuters meteen het thema ‘feest/carnaval’ af. zie gier de werkjes die de kinderen gemaakt hebben. de foto’s van het Carnavalsfeest worden eind deze week toegevoegd

Scheldehof bezoekje!

Afgelopen maandag hebben we met de kleuters een bezoek gebracht aan bejaardenhuis Scheldehof.
We werden hartelijk ontvangen door Christina, de opa’s en oma’s zaten al op ons te wachten. Ook kwam er een Zwarte Piet op bezoek.
We hebben verschillende Sinterklaasliedjes gezongen en de opa’s en oma’s zongen gezellig mee.
De kinderen kregen een pakje drinken en kruidnootjes waarna de kinderen gezellig met de mensen gingen kletsen. Er ontstonden leuke gesprekjes. Na nog een paar liedjes gezongen te hebben namen we afscheid van de opa’s en oma’s en werden de kinderen nog verrast met een mooie ballon.
Op onze vraag of we nog eens een keertje langs mochten komen werd instemmend geantwoord!!! Ja graag!!!!

 

 

Sinterklaas

De Sinterklaasperiode zit er al weer op. De kinderen hebben geknutseld, zich in kunnen leven in het Sinterklaaskasteel, we hebben heel veel voorgelezen, gezongen en geleerd hoe we met de Boomwhackers een liedje kunnen begeleiden. Afgelopen donderdag werd er al serieus gewerkt voor de dag van morgen. De stoel van de Sint moest nl versierd worden!!! Vrijdag was de Sint blij verrast dat zijn stoel zo mooi versierd was. Na alle consternatie, buiten, moesten we ook nog wel even wachten eer hij bij ons in de groep was!!! De kinderen van groep 2 konden Sinterklaas kapoentje op de Boomwhackers meespelen, de pieten probeerden dit ook………….. De kinderen waren erg blij met hun mooie cadeautje……….wat een verrassing!!!

Sinterklaas!!!

Vanochtend kwam Sinterklaas bij ons in de groep. De kinderen van groep 2 speelden Sinterklaas Kapoentje op de Boomwhackers. Ook de Pieten probeerden het maar die moesten echt nog even meer oefenen hoor!!!
Sinterklaas vertelde dat hij dit jaar geen cadeautjes meegebracht had!! Gelukkig was dit maar een grapje. De jongens kregen een prachtige brandweerauto en de meisjes een mooi pakket met Frozen spulletjes.
De cadeautjes werden erg enthousiast ontvangen…… dank u wel Sinterklaas en graag tot volgend jaar!!!!

Ook de kleuters werden opa’s en oma’s!!!

Kinderboekenweek: opa’s & oma’s!

Vorige week hebben er heel wat opa’s en oma’s ons een bezoekje gebracht in de klas. Zagen wij al de oma van Davy, later in de week kwamen ook de oma van Demy, de oma en opa van Daniel, de opa en oma van Elena, de opa en oma van Lianne en de opa van Davy. Ze kwamen meezingen, mee buitenspelen en zelfs een oma las een verhaal voor uit ” Van oma mag dat wel” van Carry Slee.

Bekijk hier alle foto’s!

img_3977

Speeltuin

Wat boffen wij toch met zo’n mooie speeltuin in de buurt. Met die warmte was het daar heerlijk spelen en vertoeven. We hadden onze tassen meegenomen en konden heerlijk in de schaduw onze koekjes, fruit en drinken gebruiken!

 

Waterpret!

Wat hebben we warme dagen achter de rug!! Gelukkig hadden we meester Dave die een tuinslang tevoorschijn toverde!!!
Meester Dave probeerde zichzelf droog te houden maar met een Davy in de buurt ging hem dat niet erg lukken!!!! Wat hadden ze plezier!

 

Schoolreis!

Vandaag was het dan eindelijk zover. De kleuters waren al dagen aan het aftellen tot aan de schoolreis.
Dit keer ging de reis naar Kamperland naar de Five Star Farm. Boer Jan heeft daar van zijn boerderij een heus kinderspeelboerderij van gemaakt. Zo kunnen ze skelteren, is er een leuke speeltuin met trampoline, kunnen de kinderen de ponypaardjes aaien en is er een mooi natuurpad waar kinderen van alles te wetenkunnen komen over vogels, bijen, planten en nog veel meer. Ook zijn er kippen en varkens te bezichtigen. We zijn echter binnen begonnen waar de kinderen heerlijk konden klimmen, klauteren, glijden en in de ballenbak konden spelen. Als klap op de vuurpijl kregen de kinderen hun frietjes niet op een bord maar werden die los gesort op de tafel waar ook de mayo, ketchup en appelmoes naast gespoten werd.
Wat een heerlijke dag en wat hebben ze genoten!!
Ennnn………. we mogen nog wel eens terug komen van boer Jan!!!

Bekijk hier alle foto’s!

 

 

Naar het strand!

Vrijdagochtend zijn wij met onze kleuters naar het strand geweest. Ondanks de bewolking is het gelukkig droog gebleven. Er stond wel veel wind maar daar hadden de kinderen geen last van. Ze hebben heerlijk gespeeld en wat hebben ze genoten!! Een aantal kleuters ging actief meedoen met een groep mensen die Bootcamp/crossfit kwamen sporten op het strand! Ze waren erg sportief bezig!! Wat heerlijk dat wij dit hier in Vlissingen kunnen doen!!
Langs deze weg wil ik meteen de ouders/begeleiders bedanken die dit weer voor ons mogelijk maakten, de mama van Sam, de mama van Maya, de papa van Ruben, de mama van Dylan,de mama van Dian en Davy en de papa en mama van Esmee die voor ons alle spulletjes van en naar het strand brachten.
Het is voor herhaling vatbaar!!

 

Letters, boeken en de bibliotheek!

Deze week zijn we gestart met ons nieuwe thema ‘Letters, boeken en de bibliotheek’. Vandaag hebben we het liedje ‘Een doos vol lettertjes’ geleerd. In het liedje staat dat we woordjes kunnen maken met de lettertjes en dat we het maar eens moeten proberen! Want als je speelt met lettertjes kun je heel veel leren!
Nou dat hebben onze kleuters vandaag gedaan!

 

Dobbe en de draak

Een prentenboek komt tot leven!

door Lennaert Roos en de Drakenband

Platland wordt al jarenlang geplaagd door een draak die ‘s avonds huizen plundert. Vooral boeken verdwijnen tijdens die rooftochten, waarmee ook het lezen is verleerd of vergeten. Als tenslotte de Koninklijke Bibliotheek in het kasteel het ook moet ontgelden, komt koning Willem eindelijk in actie. Hij doet een oproep aan het volk om de draak te verslaan en belooft zijn dochter Jade als bruid. Met dat vooruitzicht gaat ridder Koenraad op weg. Hij heeft alleen geen idee waar die draak zich schuilhoudt. Gelukkig komt hij Dobbe tegen die de sleutel heeft tot de oplossing.

De kinderen hingen aan zijn lippen, sommigen vonden het erg spannend. Kortom het was weer een zeer geslaagde voorstelling!!

 

Atelier sport

Afgelopen dinsdag hadden wij het tweede atelier ‘sport’. Ook deze keer werd er veel gevraagd van de balvaardigheid van de kleuters. Gooien, stuiten, mikken, wat waren ze goed bezig en kregen het erg warm van de inspanning. Bedankt meester Mohammed en meester Ron, we hebben weer veel geleerd!!!

 

Bezoek van de politie!

Afgelopen week hebben wij bezoek gehad van de politie.

 

Bekijk hier alle foto’s!

 

 

 

 

Het is LENTE!!!!!

Groep 2 moest voor de vaas 16 vierkantjes en voor de tulpen het schuine kruis vouwen. Heerlijk om deze kinderen zo bezig te zien en wat deden ze hun best!!!!

 

Pasen

Vandaag hielden wij onze paasviering. Op de tribune kregen we eerst het paasverhaal en zongen we de mooie liedjes die we geleerd hebben. Daarna kregen we allemaal een paaslunch. We konden kiezen uit paashaasbrood, witte en bruine boterhammen, krentenbollen en kregen er heerlijke meloen als toetje bij. Wat hebben de kinderen gesmuld!!!

Bekijk hier alle foto’s!

IMAG5755

Atelier

 

Pepernoten bakken!

Afgelopen woensdag hebben we met de kleuters kruidnootjes gebakken. Gelukkig mochten we op veel hulp van ouders rekenen. Erg fijn….zonder jullie kunnen wij dit soort activiteiten niet doen. Langs deze weg wil ik dan ook alle ouders die geholpen hebben heel hartelijk bedanken. We hebben meteen weer veel nieuwe woordjes geleerd zoals recept, ingrediënten en kneden maar ook het verschil kunnen zien en proeven tussen kruidnootjes, pepernoten en taai taai. A.s. vrijdag vieren we het Sinterklaasfeest, ook daarvan kunt u de foto’s weer tegemoet zien.

 

Bekijk hier onze foto’s!

 

 

Herfst!
 Kinderboekenweek tentoonstelling

Bekijk hier de foto’s!

 

EU Schoolfruit

Vanochtend kregen de kinderen, met EU schoolfruit, worteltjes. De afspraak is dat al het fruit en groente dat we krijgen ook geproefd wordt. Als kinderen het dan écht niet lusten mochten ze het wegdoen. Erg dapper begonnen de kinderen te eten. Een paar kinderen lustten het echt niet maar een paar kinderen vroegen zelfs nog om een tweede wortel!!

 

 

Atelier muziek

Ons laatste atelier ging weer over muziek. Dit keer mochten de kinderen iets van thuis mee naar school nemen wat ‘herrie’ kon maken. Potten, pannen, deksels, emmers en houten lepels werden meegenomen. De kinderen waren zo enthousiast dat de houten lepels stukgeslagen werden!!!

 

 

En bekijk hier ook nog de filmpjes:

Atelier muziek

 

De kinderboekenweek!

Bekijk hier de foto’s van de kinderboekenweek bij de kleuters!

 

DSCN7714

 

 

Trommelen!

DSCN7707 IMG_2388

 

Bekijk hier alle foto’s!

 

Sprookjes

Wij werken over sprookjes en hebben Roodkapje uitgespeeld.

Bekijk hier de filmpjes:

 

 

https://youtu.be/8-1mBKptQHA

 

 

De eerste schoolweek!

De eerste week. We zijn weer begonnen. We hebben ons weer prima vermaakt. De kinderen hebben heerlijk buiten gespeeld, gekleid en gekleurd. Ook de blokkenhoek en de winkel waren weer favoriet. Kinderen pakten heel snel de draad weer op zo gingen op de eerste dag zelfs al weer kinderen van hun kaart werken. We hebben deze week aan groepsvorming gedaan en een aantal klassenregels aan de orde gesteld. Kortom we zijn weer terug in het ritme!!!