Welkom in de schakelklas!

Schakelklassen zijn bestemd voor zowel autochtone als allochtone basisschoolleerlingen die aantoonbaar onder hun eigenlijke cognitieve niveau presteren. Oftewel voor kinderen van wie wij meer verwachten dan ze momenteel laten zien. De kinderen krijgen een jaar lang acht uur per week intensief (taal)onderwijs in de schakelklas. Omdat het om een kleine groep kinderen gaat, is er veel individuele aandacht voor ieder kind. Wij hopen door het aanbod in de schakelklas de kans op een succesvolle schoolloopbaan voor het kind te vergroten.

Sinterklaas

We hebben de laatst weken gewerkt over Sinterklaas. We hebben pepernoten gemaakt van klei en geoefend met eerlijk delen (evenveel), ook hebben we de letter S nagemaakt van klei, die lijkt precies op een slang! We hebben pepernotenbingo gespeeld waarbij de juf steeds een woordje zei en wij goed moesten kijken of wij een plaatje op ons papier hadden van dat woord. Als we een hele rij woordjes goed hadden kregen we een pepernoot en bij een volle kaart een chocolademunt. Jip heeft zijn schoentje gezet en wat een geluk! Hij kreeg een paar mooie pietjes voor ij de Sint in het poppenhuis! Ook wij hebben onze schoenen gezet in de schakelklas. De volgende ochtend vonden we een brief van de Sint en een lekkere verassing voor ons allemaal. Verder hebben we samen een speelgoedwinkel ingericht waar we net alsof cadeautjes voor elkaar konden kopen en er was ook een inpaktafel waar we alles in konden pakken. Dat is nog best moeilijk hoor! Eerst het papier meten en knippen dan het papier om het cadeautje heen vouwen en dan ook nog dicht plakken. Nu op naar de kerst!

 

Een verjaardagsfeestje voor Jip!

We hebben vorige week slingers gemaakt, een mooie verjaardagskroon voor Jip en een uitnodiging voor de zus van Jip voor zijn verjaardagsfeest. Slingers maken is nog best moeilijk als je een mooi patroon wilt hebben! Ook over de uitnodiging moesten we goed nadenken, wat hoort er eigenlijk allemaal in te staan? Vandaag was het dan zover, Jip was jarig! Safwan mocht Jip wakker maken. Zus zat al bij ons in de kring te wachten op haar broer. Jip was erg blij met de mooie kaarten en tekeningen die de kinderen gemaakt hadden en ook de liedjes die wij hebben gezongen vond hij prachtig! Zus heeft Jip een mooi masker cadeau gegeven zodat Jip strakjes ook mee kan naar het carnavalsfeest. Wie jarig is trakteert dus kregen we ook allemaal iets lekkers. We hebben ook nog letterbingo gespeeld, dan moet je heel goed opletten en goed kijken en als je alle letters op je kaart hebt aangekruist roep je heel hard BINGO en dan krijg je een spekje. Mmm…lekker! We hebben nog veel meer gedaan en aan het eind van de middag was Jip erg moe en hebben we hem weer in bed gelegd. Helaas is zus nu weer naar haar eigen huis, maar wie weet nodigen we haar nog eens uit voor een feestje!

Kerstkaarten

We hebben mooie kerstkaarten gemaakt als verassing voor mama en papa (en soms ook opa en oma). Bij meester Steve hebben we om postzegels en enveloppen gevraagd. Na het versieren van de enveloppen hebben we ze op de post gedaan. Nu maar hopen dat ze allemaal aankomen! Fijne feestdagen!

Handpop Jip

In onze schakelklas woont de handpop Jip. Wij geloofden Jip niet helemaal toen hij vertelde dat hij een zus had. We hebben de zus van Jip toch een brief geschreven en haar uitgenodigd om te komen logeren. We kregen een brief terug waarin we de datum stond dat ze zou komen! Wat was het gezellig met Jip en Zus in de klas! Ze bleef wel drie weken bij ons. Wie weet komt ze ooit nog eens logeren.

p1130651

Gezelligheid in de schakelklas
Kruidentuintje

In het parkje tegenover het ziekenhuis is een kruidentuintje. We hebben de blaadjes tussen onze vingers gewreven en eraan geroken… mmm! Wat ruiken sommige kruiden toch heerlijk! Citroenmelisse en lavendel waren grote favoriet, er was ook een kindje die de blaadjes van de heg het lekkerst vond ruiken!